Arjan, Andries en Jacqueline zijn echte millennials *, dat wil zeggen dat zij heel bewust bezig zijn met voeding, eten en hun omgeving. Duurzaamheid is belangrijk. Ze zoomen graag in op de gevolgen van de moderne voedings- en levensmiddelen industrie. 'Wist u bijvoorbeeld dat fruit vaak onrijp wordt geplukt, zodat het kan rijpen tijdens transport? Dat kun je nauwelijks vers noemen...'

Waarom zouden we van ver halen wat hier volop, en hartstikke vers, verkrijgbaar is? Restaurant Meetpoint wil zijn gasten op een informele manier laten (her-)ontdekken wat voor lekkers er verkrijgbaar is in de eigen omgeving. 'Wij werken voor 90% met Limburgse producten. Niet omdat het trendy is, maar vooral vanwege de impact op de natuur als je het van ver haalt.'

Streekproducten, en dan met name biologische producten, hebben soms een wat negatief imago, omdat het duur zou zijn. Volgens het team van Meetpoint hoeft dit echter niet altijd zo te zijn: 'Wij gebruiken streekproducten die een supermarkt niet wil hebben. Deze 'afvalproducten' zijn vaak minder mooi (qua vorm of kleur), maar de smaak is precies hetzelfde. Deze producten zijn voordelig in te kopen, zodat wij onze prijzen verrassend laag kunnen houden.'

Restaurant Meetpoint werkt samen met zorgvuldig, zelf uitgekozen leveranciers uit Limburg. Zo levert Jos van JosBezorgt de biologische boodschappen uit de regio. Alle groente, vlees en eieren haalt hij rechtstreeks op bij de diverse Limburgse boeren en de producten worden dezelfde dag nog uitgeleverd. Verder wordt er onder andere gewerkt met stroop van PuurvandeWall, honing van BEEingpure en ijs en chocolade van de lokale bedrijven Ijscoland en Bitter'nZoet. De wijnen zijn van twee Limburgse wijn domeinen en het bier komt van Gulpener, de enige Limburgse brouwer die werkt met uitsluitend Limburgse ingrediënten.

'Wij zijn dan misschien niet van hier,' laat het drietal met hun duidelijk niet-Limburgse tongval weten, 'maar we hebben in de loop der jaren een grote liefde voor Limburg ontwikkeld. In deze regio beschikken we over zulke mooie producten, die passie willen we graag overbrengen!'
 
*millennials =generatie Y, een demografische generatie, volgend op de pragmatische generatie. Meestal wordt deze term gehanteerd voor mensen geboren tussen 1980-2000. Hun ouders zijn meestal van de babyboomgeneratie (1940-1965) of van de generatie X (1965-1980)

 

Contact

Restaurant - Zaal Meetpoint
Beekstraat 7
6451 CA Schinveld
Tel. 045 526 8002 
info@meetpointschinveld.nl

Restaurant geopend van vrijdag t/m zondag van 16 tot 22 uur